Blogs

Elke Lakeman

Elke Lakeman

Terug naar overzicht

Door Elke Lakeman | 08-11-2019

Wie is Elke?

Wie is Elke?

Als jong meisje heb ik van dichtbij meegemaakt hoe mijn zus, als alleenstaande moeder van twee mooie dochters, verstrikt raakte in alle bureaucratie omtrent het krijgen van een uitkering en de stress die dat met zich meebrengt. Een van mijn grote drijfveren is dan ook om het verschil maken voor alleenstaande moeders, zoals mijn zus. Nóg breder; om een inclusieve arbeidsmarkt te creëren, waar iedereen telt, iedereen meedoet. 
Zo ben ik bij Randstad beland in het werkveld van publiek-private samenwerking. Samenwerken met mooie gemeentes en sociale partners om zo op persoonlijk niveau maatwerk te leveren. Hét verschil te maken voor die mensen die geen (mooi) CV hebben. Mensen die soms een derde of vierde kans nodig hebben. Mensen die een steun in de rug nodig hebben, zodat zij óok tot hun recht kunnen komen op de arbeidsmarkt.


In de zeven jaar bij Randstad ben ik niet alleen op persoonlijk en zakelijk vlak gegroeid, ik heb ook onwijs veel plezier gehad en vrienden voor het leven gemaakt. En misschien wel de belangrijkste ontwikkeling; ik ben moeder geworden van twee mooie dochters, Josje(2) en Pippa(7mnd). Met het moederschap steeg mijn respect voor alleenstaande moeders door het plafond. Met kinderen heb je er al een halve werkdag opzitten voordat je op je werk verschijnt. En ik doe het nog samen met mijn vriend. Maar laat staan dat je alles alleen voor elkaar moet boksen. 


Ook veranderden voor mij als moeder mijn verlangens wat betreft werk. Het liefst wilde ik werk vinden dichtbij mijn meiden. Samenwerken met inspirerende collega’s aan inhoudelijk en sociaal maatschappelijk betrokken werk. En dan ook nog in combinatie met flexibiliteit in uren. Dat klinkt misschien veeleisend en niet realistisch. Maar laat ik dat nu allemaal gevonden hebben bij WerksaamBeter. Bijna te mooi om waar te zijn, ik moest mijzelf even heel hard knijpen. 

Ik zie er daarom ook erg naar uit om sámen met Naomi en Marjolijn de arbeidsmarkt een stuk ‘inclusiever’ te maken.

Contact

U kunt een email sturen naar info@werksaambeter.nl of bellen naar 06 511 69 850

linkedin Instagram twitter facebook
Axivorm Webdesign

email info@werksaambeter.nl
leveringsvoorwaarden klik hier
Privacybeleid Klik hier